Follow us for faster update on what's new and hot!

Preview

get this widget here

Friday, 2 July 2010

Dan Mimpi Pun Bersatu~Izza Aripin (KAKI NOVEL)

DAN MIMPI PUN BERSATU~IZZA ARIPIN
Penerbit: Kaki Novel Enterprise
Harga: RM 21.00/RM24.00
ISBN: 983-42552-2-5
Tahun: 2006
Halaman: 585

Anne
Cinta pertama sewaktu zaman remaja yg terputus di pertengahan jalan bersambung semula selepas lapan tahun berlalu. Lantas dia mengharapkan peluang kedua itu berakhir dengan kegembiraan. Malangnya fitnah yang berakhir dengan tragedi meragut segala kebahagiaan yg diimpikan. Dia mangsa pergolakan politik dan perebutan takhta.


Tengku Iskandar
Kematian bonda dan kekanda tercinta menjadikan dia pendendam. Misi mencari dalang yang ingin menghapuskan seluruh keturunannya menjadi agenda. Dalam kesungguhannya mencari pengkhianat, dia sendiri mengkhianati cintanya terhadap satu-satunya wanita yang telah memberikan inspirasi dan semangat untuk terus mencari kedamaian.


Ayrin
Akibat trauma yang dihadapi oleh uminya, dia membesar tidak seperti gadis biasa. Sepanjang hidupnya dia tidak kenal sesiapa, tiada saudara mahupun rakan yang berkekalan. Dia seorang pengembara yang mengembara mencari erti kehidupan sehinggalah dia tiba di Millenium Perdana. Buat pertama kalinya, dia temui erti hidup dan bersedia untuk mempertahankannya meskipun mengkhianati uminya sendiri.


Zarul
Hidupnya lengkap dan bahagia. Kasihnya mekar di Millenium Perdana. Namun tanggungjawab kepada keluarga dan negara memaksa dia mengorbankan segala-galanya. Dia terpaksa meninggalkan kehidupan yang dia kenal semata-mata mahu menjalankan tugasnya terhadap satu kehidupan yang begitu asing. Dlm kekeliruan, cinta yg sedang mekar rupa-rupanya tidak pernah jauh daripadanya.

Dari satu daerah bersejarah, lahir seorang srikandi cinta yg mewarisi semangat juang keturunannya. Dari satu kerajaan lahir seorang putera yang mengharapkan kedamaian dan cinta sejati. Mereka dipertemukan di Bentara, lantas memahat satu episod perjalanan yang penuh liku dan ranjau. Sifat manusia yg rakus dengan keduniaan, yang tamak kuasa, yang dahagakan kemewahan melarik kisah mereka ini dalam perjalanan mencari kebenaran. Dan akhirnya mimpi pun bersatu.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...