Follow us for faster update on what's new and hot!

Cari novel

PERINGATAH BERHEMAH

BORANG PESANAN INI HANYA UNTUK PEMBELI YANG SERIUS SAHAJA. SILA BUAT PESANAN JIKA ANDA SERIUS MAHU MEMBELI. BACK-OUT BUYER TIDAK DIALU-ALUKAN DI SINI!

Preview

get this widget here

Saturday, 30 April 2011

Bulan fantasi dan misteri Alaf 21~Trinovel dan Bonus Mei

Sutera Bidadari~Ramlee Awang Mursyid
Penerbit: Alaf 21
Harga: MYR22.00

Saifudin - Muncul semula dari Tasik Hulu Melaka setelah 6 purnama dalam pengawasan dan rawatan Hang Tuah. Pengambaraan pun bermula ke Negeri Atas Angin untuk memburu Taghut durjana. Pelayaran telah mengundang banyak pancaroba. Namun, dia tetap berazam dan bertawakal memburu musuh yang telah banyak menyesatkan manusia.

Raja Roman - Setelah Sang Petala berlepas diri, Taghut terkapai-kapai hilang kesaktian. Lebih mendukacitakan apabila dia kematian permaisurinya... Sutera. Namun, dia masih berazam untuk menghapuskan Laksamana Sunan sehingga ke hujung nyawa.

Makhluk Sumpahan - Sang Dewi muncul akibat sumpahan Maharani Pulau Utara sebelum kerajaan itu runtuh suatu waktu dahulu. Sang Dewi menyeru nama Saifudin menerusi lontaran suara naluri. Sang Dewi kerap memerangkap Saifudin ke alam tidak berdinding.

Saifullah - Pada abad ke 21 ini, dia memburu sisa kejahatan yang berlanjutan dari tahun 1511. Abid Kamal dan Shahril turut menyertainya kerana Saifullah mirip Saifudin yang pernah hidup pada tahun 1511.

Ramlee Awang Murshid - Sutera Bidadari, bukan hanya mempamerkan aksi lasak yang menguja pembacaan, malah turut memanipulasikan emosi kerana karya kali ini menggabungkan kedua-dua elemen yang tidak terungkai sehinggalah ke noktah terakhir.


Wajah Seiras Cinta~Salina Salleh
Penerbit: Alaf 21
Harga: MYR21.00

Alam itu:
Pelarian Puteri Seri Kenangan membawanyanya bertemu sang teruna berselubung. Sepasang mata galak milik sang puteri membuat sang teruna sangat terpana. Dilema perasaan mula menguasai. Mengenang syarat untuk sembuh, ia harus menemui cinta sejati. Tetapi, bagaimana dia akan menemuinya dengan wajah yang hodoh?

Alam ini:
Utama Production di era kejatuhan. Sudahnya Jamal bercadang membuat program TV berkonsepkan jurnal "Jejak Misteri". Agenda projek penggambaran di lokasi lagenda sumpahan seorang ibu membawanya terperangkap ke alam itu. Bersama cinta yang dipendam tanpa kasudahan.

Semua kejadian itu cuma berhenti bila cinta dilafazkan dengan ikhlas dan resha melepaskannya kerana takdir yang satu. Sebuah kisah thriller tentang pertembungan antara golongan yang
setia dengan pihak yang ingkar kepada-Nya.


Bersaksikan Kejora~Erin Zehana
Penerbit: Alaf 21
Harga: MYR19.90

Putus tunang, difitnah di pejabat dan kemudian abah tercinta meninggal dunia...semua dugaan ini datang bertimpa-timpa. hempaka membawa diri mencari 'sesuatu yang berharga' demi amanah yang dinitakan dalam diari arwah abahnya.

Di Vila Vanessa, dia dipertemukan semula dengan datuk yang tidak pernah dikenali. Dia mahu Tuan Basir menerimanya sebagai cucu dan memaafkan segala kesilapan silam arwah abahnya yang menyebabkan mereka terpisah.

Walaupun Tuan basir membenarkan dia tinggal di situ, layanan yang diterima sangat dingin. Mujur ada Mak Kiah, pembantu rumah itu sangat baik. tetapi dia sering bertikam lidah dengan cucu angkat datuknya, Zafrie. Ada saja yang hendak digaduhkan. Padahal di hati lain dengan apa yang diluahkan di bibir.

Sejak Chempaka tinggal di vila itu, banyak kejadian sabotaj berlaku. eolah-olah ada seseorang mahu dia berambus. Malah mahu membunuhnya! Siapa yang memusuhinya? Sedangkan dia mula bahagia berada di vila itu


Di Sebalik Wajah~Elee Mardiana
Penerbit: Alaf 21
Harga: MYR21.00

Sofia, gadis manis berkelulusan dari universiti di luar negara. Sejak kecil lagi cita-citanya hanya satu-membahagiakan hati iubu. Justeru, sebaik pulang ke tanah air, bukan kerja yang dicarinya tetapi saudara kandungnya yang hulang sejak sekian lama. Itu janjinya walaupun dia sedar janji yang dipegang bukan mudah untuk dikotakan. namun, hatinya bekad mencuba meskipun orang-orang sekeliling sudah lama mengalah.

Pencarian itu menemukannya dengan seorang jejaka yang masih tercari-cari identiti diri yang merindui kasih seseorang. bibit cinta lahir di hati Sofia. Hadirnya bertemankan cemburu.
Namun hatinya bahagia bila dia turut diajak berkongsi kasih sayang itu.

Kehadiran gadis itu yang cuba merungkai persoalan tanpa disengajakan telah membongkar suatu rahsia yang sejak sekian lama tersembunyi di sebalik wajah insan yang wujud dalam hidup lelaki bernama Aslan. Namun rahsia itu terpaksa disimpan untuk menjaga hati orang-orang yang dicintainya.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...