Follow us for faster update on what's new and hot!

Cari novel

PERINGATAH BERHEMAH

BORANG PESANAN INI HANYA UNTUK PEMBELI YANG SERIUS SAHAJA. SILA BUAT PESANAN JIKA ANDA SERIUS MAHU MEMBELI. BACK-OUT BUYER TIDAK DIALU-ALUKAN DI SINI!

Preview

get this widget here

Wednesday, 6 April 2011

JANJI ATHIRAH_ZARA ALUWI (FP JUNIOR)

JANJI ATHIRAH~ZARA ALUWI (FP JUNIOR)
ISBN: 978-967-365-046-0
Harga: MYR10.90


“Tia... bila besar nanti Tia nak jadi apa?” Nenek Singgul bertanya.
“Tia nak jadi cikgu, nek. Nanti Tia boleh rotan budak-budak jahat!” Athirah tersengih lalu meneruskan kerjanya.

Athirah, seorang kanak-kanak yang ditinggalkan emak dan ayah ketika berusia 3 bulan. Kedua ibu bapanya berpisah akibat penceraian. Emaknya berkahwin semula dan menjalani kehidupan bersama suami barunya manakala ayahnya tidak diketahui ke mana arahnya.

Athirah ditinggalkan di bawah peliharaan Nenek Singgul. Kepada neneknyalah dia mengadu nasib dan berseloka riang mendengar neneknya bersyair, bergurindam dan bercerita. Hidup serba sederhana tapi gembira.

Langit tidak selalunya cerah. Selepas nenekya meninggal, dia yang sememangnya dibenci mak andak, emak saudaranya juga ibunya sendiri tanpa mengetahui kenapa menjadi mangsa. Apa sahaja yang dilakukan ada sahaja yang tidak kenanya. Begitulah kalau orang sudah membenci. Dapatkah dia melaksanakan harapan Nenek Singgul? Bagaimanakah Athirah menghadapi insan-insan yang membencinya? Mampukah dia bertahan?

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...