Follow us for faster update on what's new and hot!

Cari novel

PERINGATAH BERHEMAH

BORANG PESANAN INI HANYA UNTUK PEMBELI YANG SERIUS SAHAJA. SILA BUAT PESANAN JIKA ANDA SERIUS MAHU MEMBELI. BACK-OUT BUYER TIDAK DIALU-ALUKAN DI SINI!

Preview

get this widget here

Thursday, 22 September 2011

Tulis Novel~Maria Kajiwa (Aurora Creative )

Anda berminat mahu menjadi penulis novel? Tapi tak tahu teknik penulisan yang berkesan? Usah bimbang. Kami boleh bantu. Dapatkan buku rujukan mengenai cara-cara menulis novel. TULIS NOVEL....ANDA PUN BOLEH!


Buku ini sesuai dijadikan rujukan bakal penulis novel dan juga penulis novel yang ingin memperbaiki mutu penulisan dan gaya persembahan mereka.

Tulis Novel~Maria Kajiwa
Penerbit: Aurora Creative
ISBN: 9789671007709
Harga asal: RM36.00
HARGA PROMOSI TERHAD: RM30.00 sahaja
Pos laju seluruh Semenanjung RM7.00
Pos parcel Sabah/Sarawak RM9.00


Buku ini mengandungi 3 bahagian utama iaitu:

1)    Proses penghasilan sesebuah manuskrip
Bermula daripada langkah memahami apa itu manuskrip, memilih idea, mengembangkan idea, memulakan cerita,  kepelbagaian persembahan, proses-proses yang perlu dilalui termasuk pemeraman idea sehinggalah ke peringkat suntingan.

2)    Terma-terma dan tips-tips penulisan yang penting.
Penerangan mengenai beberapa terma-terma penting yang dijadikan bahan bantu dalam penghasilan sesebuah manuskrip genre seperti plot devices, cilffhanger, page turner, sleeping aid dll,  sehinggalah pemahamaan mengenai kategori dan genre.

3)     Motivasi dan pemahaman secara keseluruhan
Penerangan mengenai pembahagian masa, memahami gelombang otak, menaikkan semangat, menguruskan stres dan tekanan sehinggalah kepada menghadapi penolakan.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...